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발효 시 막걸리 냄새가 난다는 평이 많다. 설탕이나 버터가 많이            25    아가베 시럽
                   들어가는 크루아상, 단팥빵, 식빵은 골드 드라이이스트, 깜빠뉴나
                                                                  용설란에서 추출한 당분을 이용해 만든 시럽. 설탕
                   치아바타 같은 하드 빵은 레드 드라이이스트를 사용하면 된다.
                                                                  대신 사용할 수 있다.
                   22. Yeast
                                                                  25. Agave Syrup
                   Raises the bread dough as it generates a large amount
                   of carbon dioxide. It is best to use raw yeast, but as raw   Syrup made by sugar extracted from the
                   yeast has a short shelf life, you can use semi-dry yeast   Agave. It can substitute sugar.
                   at home. There are some products that can be stored at
                   room temperature. Although they can be easily stored,
                   many say that they smell like “Makgeolli” (makgeolli:   26    메이플 시럽
                   Korean  traditional  liquor  based  on  rice)  during   메이플 나무의 수액에서 채취해 만드는 천연당으로 특유의 독특한
                   fermentation. Use gold dry yeast for Croissants, Sweet   향을 지니고 있다.
                   red-bean bread, and bread that contain a lot of sugar or
                   butter. Use red dry yeast for hard bread such as Pain de   26. Maple Syrup
                   campagne or Ciabatta.                          A natural sugar that is harvested from the sap of maple
                                                                  trees. It has a unique scent.

                    23    통팥앙금
                                                                  27    말차가루
                   팥을 삶아 설탕을 넣어 조려서 만든
                   것으로 설탕의 비율로 단맛 정도를                             1차 가공한 녹차를 분쇄해 만든 가루 녹차. 빵을 만들 때 너무 많이
                   조절한다. 시중 제품에도 저당 팥앙금                           넣으면 쓴맛이 날 수 있으니 밀가루 대비 5%를 넘지 않도록 한다.
                   이 있으니 선택해서 구매한다.
                                                                  27. Matcha powder
                   23. Red-bean paste                             Powdered green tea made by grinding processed green
                   Boiled red-bean paste with sugar. The sweetness can   tea. To use less than 5% of the flour is recommended, as
                   be adjusted by the sugar amount. You can find low-  it can taste bitter if you add too much.
                   sugar red-bean paste from the grocery store.

                                                                  28    코코넛 오일
                    24    호두                                      24℃ 이하에서는 고체, 그 이상일 때는 액체 상

                   단팥빵, 깜빠뉴를 만들 때 사용한다. 견과류는 그냥 사용하는 것보           태로 바뀌는 오일. 코코넛 특유의 향을 내므로
                   다 구워서 사용하면 견과류의 고소한 맛이 더 살아나기 때문에 사용           원하지 않는다면 정제된 코코넛 오일을 사용하
                   전 구워서 식힌 후 사용하는 것이 좋다. 껍질을 깐 호두는 산패되기          면 된다.
                   쉽기 때문에 밀봉해 냉동 보관하는 것이 좋다.
                                                                  28. Coconut oil
                   24. Walnut                                     It changes to a solid state under 24°C(75°F) and to a

                   Used for Sweet red-bean bread and Pain de Campagne.   liquid state above that temperature. If you don't like the
                   Nuts are better to be baked before use to enhance its   coconut scent, you can also use refined coconut oil.
                   savory taste. Peeled walnuts are recommended to be
                   kept frozen, as they can easily be acidified.
                                                                  29    바닐라 익스트랙
                                                                  초콜릿, 아이스크림, 케이크, 과자, 크림 등에 널리 사용하며 바닐라
                                                                  꼬투리에 에탄올을 담가 만든다. 바닐라빈을 사용하는 것이 가장






                   INTRO_2                                                                           021
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