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38    아마씨 가루                                  43    조청
                   비건 달걀액을 만들 때 물과 섞어서 사용한다.                      각종 곡물의 전분질에 엿기름을 넣고 뭉근히 고아 발효시켜 만들어
                                                                  꿀 대신 쓰면 좋다. 요즘은 주로 쌀로 만들고 진한 갈색이 돌며 농도
                   38. Flax seed powder
                                                                  가 되직하다.
                   Mix with water when making vegan egg solution.
                                                                  43. Grain syrup
                                                                  Can substitute honey. Made by
                    39    올리브                                     adding malt oil to the starch of
                                                                  various grains and fermenting them.
                   푸가스나 치아바타, 포카치아, 베이글 등 대부분의 빵을 만들 때 사          Usually made of rice nowadays, and
                   용할 수 있다. 그린 올리브, 블랙 올리브 등을 선택해 사용하거나 같         has a dark brown color. It has a thick concentration.
                   이 사용해도 좋다.
                   39. Olive
                                                                  44    고생지
                   Can be used to make most breads including Fougasse,
                   Ciabatta, Focaccia, and Bagels. You can choose one   1차 발효된 사전반죽 전반죽 묵은 반죽으로 불리기도 한다. 빵을 반
                   between green olives and black olives, or use both.  죽할 때 넣으면 발효를 돕고 빵의 풍미가 깊어진다.  고생지는 되도
                                                                  록이면 신선한 것을 사용한다.

                                                                  44. Pâte fermentée
                    40    양파가루
                                                                  This fermented dough is mass of dough after first
                   비건 파마산 치즈를 만들 때 소량 이용한다.                       fermentation, also called pre-fermented dough, or old
                   40. Onion powder                               dough. This dough helps a better fermentation and
                                                                  give a nice taste. Use only fresh pâte fermentée if
                   Small amount is used for vegan parmesan cheese.
                                                                  possible.

                    41    후추

                   비건 베이글을 만들 때 사용한다. 빵과 안 어울릴
                   것 같지만, 후추 향과 베이글이 무척 잘 어울린다.

                   41. Pepper
                   Used for vegan bagels. The scent of pepper and bagels
                   go very well together.



                    42    영양 효모
                   주로 당밀에서 배양되며 필수아미노산과 다양한 비타민 B군을 함
                   유하고 있다. 비건 파마산 치즈, 비건 버터, 비건 치즈 만들 때 두루
                   두루 사용한다.
                   42. Nutritional yeast
                   Mainly cultured in molasses and contains essential
                   amino acids and various vitamin B groups. Used to
                   make vegan parmesan cheese, vegan butter, and
                   vegan cheese.





                   INTRO_2                                                                           023
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