Page 21 -
P. 21
좋지만, 바닐라 익스트랙을 사용해도 무방하다. 33. Dark chocolate
29. Vanilla Extract Ingredients of dark chocolate are cacao mass,
sugar, vanilla, and lecithin. Dark chocolate does
Widely used in chocolate, ice cream, cakes, snacks, cream, not contain dairy products, whereas milk chocolate
etc. Made by immersing ethanol in vanilla pods. It is best to and white chocolate are processed chocolate with
use vanilla bean, but you can try vanilla extract instead.
powdered or condensed milk, and then difficult to
make vegan products.
30 카카오 파우더
볶은 카카오를 분쇄해서 가루로 만든 다음 압착해 카카오 버터를 34 건조 무화과
분리하고 그 나머지를 건조·분쇄한 가루다. 설탕이나 첨가물을 섞 말린 무화과. 식이 섬유와 철, 칼슘, 포타슘, 마
지 않은 가루를 사용하는 것이 좋다. 그네슘과 폴리페놀 함량도 높다. 반죽에 넣어
빵을 만들 때는 전 처리를 해서 사용하는 것이
30. Cacao Powder 좋다.
Made by pulverizing and pressing the roasted cacao to
separate cacao butter. It is recommended to use cacao 34. Dried figs
powder that contains no sugar or other additives. Contains dietary fibers, iron, calcium, potassium,
magnesium and polyphenol. It is recommended to pre-
process the bread dough.
31 콩가루
볶거나 구운 콩가루를 사용한다. 생콩가루가 35 아몬드 파우더
있다면 오븐에 구워서 사용해도 좋다. 콩가루는
잘 뭉치므로 사용할 때는 체를 쳐서 이용한다. 밀가루 대신 사용하거나 비건 파마산 치즈에 사용한다.
31. Soybean powder 35. Almond powder
Use roasted or baked powder. If you have some raw Can substitute flour. Used for vegan parmesan cheese.
soybean powder, you can bake it in an oven before use.
Use it through a sieve as this clumps well.
36 애플 사이다 비네거
천연 발효 식초. 비건 버터를 만들 때 사용하는 필수 재료다.
32 쑥가루
36. Apple Cider Vinegar
쑥을 말린 후 곱게 빻아 만든 가루. 비건 크림, 제과에 이용한다.
Natural fermented vinegar. It is an essential ingredient to
32. Mugwort powder make vegan butter.
Made by drying and grinding mugwort. It is used for
vegan cream and confectionery.
37 냉동 라즈베리
브라우니 반죽에 냉동 상태로 넣어서 굽거나 잼으로 활용해 빵에
33 다크 초콜릿 충전하기 쉽다.
성분은 카카오매스와 설탕, 바닐라, 레시틴정 37. Frozen raspberry
도다. 밀크 초콜릿과 화이트 초콜릿은 카카오
Can be put in brownie dough, or used as bread filling in
에 분유, 연유, 우유 등을 넣어 가공한 초콜릿이어서 비건
the form of raspberry jam.
제품을 만들기 힘든 데 비해 다크 초콜릿은 유제품을 함유하지 않았다.
022 비건 베이킹에 필요한 재료