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1 간이 발효 박스
④ 온습도계 : 간이 발효 박스를 만들어서 사용할 경우 온
26℃가 넘지 않게 주의한다. 반죽의 온도에 따라 1차 발효 시간이 습도계를 넣어두면 쉽게 온도와 습도를 확인할 수 있으므
변동될 수 있다. 반죽 온도에 따라 이스트의 발효력이 달라지므로 로 편하다.
상황에 맞게 조정해야 반죽마다 일정한 발효 상태를 맞출 수 있다.
Materials needed : Living box, oven pan, wooden
반죽 최종 온도가 높으면 1차 발효 시간을 다소 줄이고 서늘한 곳에
rolling pin (replaceable with paper cups), thick vinyl
서 발효한다. (kimchi vinyl), thermo-hygrometer, hot water, cup
1. Simple fermentation box (proofing box) ① Living Box : If you can buy a size that has a capacity
of 72L or more, you can assemble an oven pan and a
When fermenting bread at home, it is usually fermented
wood stick and use it like a fermenter.
with hot water in the oven. If you have two ovens, one
② Oven pan : Having several pans is useful for
will be used for fermentation, and the other will be used
fermenting a large number of sweet red bean bread or
for baking. However, we usually don’t have two ovens at bagels.
home, and that’s why I recommend buying one of these.
② Wooden rolling pin (non-movable) : If you have
You can buy a 72L sealed box on the Internet and stack
3 to 4 breads from one dough, you can put them in a
them like a fermenting machine. sealed container and maintain moisture. If you need
more than 10 doughs at once, such as bagels or sweet
red-bean breads, place the rolling pin at the end of the
pan and place the pan on top. You will be able to use 4~5
pans when fermenting. If this is not possible for you, use
paper cups as a replacement. You can try requesting for
the dough to be cut when buying instead as well.
② Thermo-hygrometer : When making and using a
simple fermentation box, this is convenient because
you can easily check the temperature and humidity.
만드는 과정
① 팬을 놓고 네 모서리 끝에 목봉이나 종이컵을 놓는다.
팬 중간 부분에 낮은 그릇에 뜨거운 물을 넣어 리빙 박스
의 온도외 습도를 올려준다.
② 빵 성형이 끝나면 온습도를 맞춘 리빙 박스에 빵 반죽
을 넣고 발효시킨다.
재료 : 리빙 박스, 오븐 팬, 목봉(종이컵으로 대체 가능), 두꺼
운 비닐(김장 비닐), 온습도계, 뜨거운 물, 컵 How to make the DIY fermentation box
① 리빙 박스 : 인터넷 사이트에서 구입할 수 있으면 72L ① Place the rolling pin or paper cups at the end of the
이상의 사이즈를 구입한다. 오븐 팬과 목봉을 조립해서 발 four corners of the pan. Place hot water in a low bowl
효기처럼 사용할 수 있다. in the middle of the pan to increase the temperature
and humidity of the box.
② 오븐 팬 : 여러 개 있으면 많은 개수의 단팥빵이나 베이
글을 발효하는 데 유용하다. ② After the bread molding is completed, place the
bread dough in the box for fermentation to occur.
③ 목봉 : 식빵같이 한 배합으로 3~4개 정도 나오는 빵이라
면 밀폐 용기에 넣고 습기를 유지해주면 되지만, 베이글이
나 단팥빵같이 한 배합의 반죽으로 10개 이상의 반죽이 나
와서 팬이 여러 개 필요한 경우라면 목봉을 팬 끝 쪽에 놓
고 팬을 올리면 4~5개의 팬도 무리 없이 발효할 때 사용가 2 전자저울
능하다. 없다면 인터넷 포털사이트에서 재단 요청을 하거
베이킹을 할 때는 정확한 계량이 필요하다. 특히 소금이나 이스트
나, 종이컵으로 대신해도 무방하다.
의 경우는 양이 조금만 차이나도 차거나 발효가 많이 진행되거나
하는 경우가 생기기 때문에 저울은 필수품이다.
012 비건 베이킹에 필요한 도구