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1    간이 발효 박스
                                                                ④ 온습도계 : 간이 발효 박스를 만들어서 사용할 경우 온
               26℃가 넘지 않게 주의한다. 반죽의 온도에 따라 1차 발효 시간이            습도계를 넣어두면 쉽게 온도와 습도를 확인할 수 있으므
               변동될 수 있다. 반죽 온도에 따라 이스트의 발효력이 달라지므로              로 편하다.
               상황에 맞게 조정해야 반죽마다 일정한 발효 상태를 맞출 수 있다.
                                                                Materials needed : Living box, oven pan, wooden
               반죽 최종 온도가 높으면 1차 발효 시간을 다소 줄이고 서늘한 곳에
                                                                rolling pin (replaceable with paper cups), thick vinyl
               서 발효한다.                                          (kimchi vinyl), thermo-hygrometer, hot water, cup
               1. Simple fermentation box (proofing box)        ① Living Box : If you can buy a size that has a capacity
                                                                of 72L or more, you can assemble an oven pan and a
               When fermenting bread at home, it is usually fermented
                                                                wood stick and use it like a fermenter.
               with hot water in the oven. If you have two ovens, one
                                                                ② Oven pan : Having several pans is useful for
               will be used for fermentation, and the other will be used
                                                                fermenting a large number of sweet red bean bread or
               for baking. However, we usually don’t have two ovens at   bagels.
               home, and that’s why I recommend buying one of these.
                                                                ② Wooden rolling pin (non-movable)  :  If you have
               You can buy a 72L sealed box on the Internet and stack
                                                                3 to 4 breads from one dough, you can put them in a
               them like a fermenting machine.                  sealed container and maintain moisture. If you need
                                                                more than 10 doughs at once, such as bagels or sweet
                                                                red-bean breads, place the rolling pin at the end of the
                                                                pan and place the pan on top. You will be able to use 4~5
                                                                pans when fermenting. If this is not possible for you, use
                                                                paper cups as a replacement. You can try requesting for
                                                                the dough to be cut when buying instead as well.
                                                                ② Thermo-hygrometer : When making and using a
                                                                simple fermentation box, this is convenient because
                                                                you can easily check the temperature and humidity.
                                                                만드는 과정
                                                                ① 팬을 놓고 네 모서리 끝에 목봉이나 종이컵을 놓는다.
                                                                팬 중간 부분에 낮은 그릇에 뜨거운 물을 넣어 리빙 박스
                                                                의 온도외 습도를 올려준다.
                                                                ② 빵 성형이 끝나면 온습도를 맞춘 리빙 박스에 빵 반죽
                                                                을 넣고 발효시킨다.
                 재료 : 리빙 박스, 오븐 팬, 목봉(종이컵으로 대체 가능), 두꺼
                 운 비닐(김장 비닐), 온습도계, 뜨거운 물, 컵                    How to make the DIY fermentation box
                 ① 리빙 박스 : 인터넷 사이트에서 구입할 수 있으면 72L              ① Place the rolling pin or paper cups at the end of the
                 이상의 사이즈를 구입한다. 오븐 팬과 목봉을 조립해서 발                four corners of the pan. Place hot water in a low bowl
                 효기처럼 사용할 수 있다.                                 in the middle of the pan to increase the temperature
                                                                and humidity of the box.
                 ② 오븐 팬 : 여러 개 있으면 많은 개수의 단팥빵이나 베이
                 글을 발효하는 데 유용하다.                                ② After the bread molding is completed, place the
                                                                bread dough in the box for fermentation to occur.
                 ③ 목봉 : 식빵같이 한 배합으로 3~4개 정도 나오는 빵이라
                 면 밀폐 용기에 넣고 습기를 유지해주면 되지만, 베이글이
                 나 단팥빵같이 한 배합의 반죽으로 10개 이상의 반죽이 나
                 와서 팬이 여러 개 필요한 경우라면 목봉을 팬 끝 쪽에 놓
                 고 팬을 올리면 4~5개의 팬도 무리 없이 발효할 때 사용가            2    전자저울
                 능하다. 없다면 인터넷 포털사이트에서 재단 요청을 하거
                                                             베이킹을 할 때는 정확한 계량이 필요하다. 특히 소금이나 이스트
                 나, 종이컵으로 대신해도 무방하다.
                                                             의 경우는 양이 조금만 차이나도 차거나 발효가 많이 진행되거나
                                                             하는 경우가 생기기 때문에 저울은 필수품이다.





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